Fillers

Injectables (zoals Botox® en fillers) zijn tijdelijke, veilige middelen met veel toepassingsmogelijkheden. Zo kunnen vermoeide of boze gelaatstrekken worden verzacht en met wat volume kunnen rondingen worden gecreëerd met als resultaat; een zachte, frisse uitstraling! Belangrijk is daarbij om naar het gezicht als geheel te kijken en niet alleen naar bepaalde rimpels of plooien.Fillers hebben vele toepassingsmogelijkheden. Met fillers kan volume gecreëerd worden om contouren te verfraaien en rimpels op te vullen. Er wordt alleen gebruik gemaakt van tijdelijke rimpelvullers, gebaseerd op lichaamseigen of natuurlijke stoffen (o.a. hyaluronzuur). Bovendien wordt er gekozen voor producten die al geruime tijd op de markt zijn en waarvan de veiligheid op lange termijn reeds is bewezen.De laatste trend in fillers is dat er gebruik wordt gemaakt van grotere hoeveelheden materiaal om de gevolgen van zwaartekracht en vetverlies te compenseren. Door fillers wat hogerop bij jukbeenderen en wangen te injecteren worden de neus-lippenplooi en wangen gelift. Tevens worden de kin en kaaklijn behandeld, waardoor deze weer een jeugdigere en zachtere uitstraling krijgen. Dit wordt ook wel een “liquid facelift” genoemd en kan nog verder aangevuld worden met een botoxbehandeling en fractionele laserbehandeling om de huid te verbeteren. Het resultaat is vaak heel indrukwekkend.

Fillerbehandeling neus/lippenplooi

Door het zakken van de vetkussentjes in de wangen, ontstaat er een plooi die van de neusvleugels naar de mondhoeken loopt. Dit kan verbeterd worden door de wangen hun volume wat hogerop (jukbeenderen) terug te geven. Hierdoor wordt de plooi gelift. Vaak zal ook direct onder de neus-lippenplooi wat ondersteunend volume ingespoten worden, met name in het driehoekje direct naast de neusvleugels.

Fillerbehandeling wangen

Magere wangen kunnen opgevuld worden en dynamische rimpels kunnen met hyaluronzuur opgevuld of vastgezet worden.

Fillerbehandeling jukbeenderen

Door de jukbeenderen wat volume (terug) te geven, krijgt het gezicht vaak een jongere en frisse uitstraling. Dit komt doordat het zwaartepunt in het gezicht weer hoger komt te liggen. Het is wel van belang om hierin niet te overdrijven.

Filler behandelingen